91 dagar i Tanzania

32 dagar kvar - Vaccin och malariaprofylax

Publicerad 2012-08-12 23:16:09 i Inför resan,

Efter förra veckans "besvikelse" när Vaccinationscentrum hade semesterstängt så har vi nu laddat om och kör imorgon.
De vaccin man behöver ta för att göra den resa vi ska göra är;
  • Gula febern
  • Typherix
  • Meningokock
  • Kolera
  • Twinrix
Som tur är har vi alla redan tagit en av dem - twinrix, men det blir ändå 4 stycken(!) vaccin som ska in i kroppen imorgon. Fy! Får allt bli en liten tröstgodispåse igen och mys i soffan sen på kvällen...
 
 
Något som vi också ska fixa imorgon är Malariaprofylax! Malaria är ju en infektionssjukdom som sprids av myggor, och tyvärr finns det inget vaccin mot detta. Sjukdomen sprids i blodkropparna och kan skada njurarna och hjärnan, ca 1-3 miljoner människor dör varje år i det. 
Det vi kan göra för att undvika bli sjuka är framförallt att skydda oss mot myggen. Ha täckande kläder på kvällar och sova under myggnät om nätterna och sånt. Det där med att sova under myggnät är bra över huvud taget tycker jag, skyddar även mot spindlar och annat läskigt!
Sen äter vi det här profylaxet också då, Lariam, som inte ger 100% skydd men som i alla fall minskar risken för att malaria skulle bryta ut om man blir smittad av en mygga. Det som är lite läskigt med det är bara att man kan få psykiska biverkningar (hemska mardrömmar, deprission mm). Så vi ska proväta dem tre veckor innan vi åker nu, för att se hur/om de påverkar oss...Läser man runt på olika forum på nätet så blir man ju livrädd för att stoppa i sig dem, men läkaren på Vaccinationscentrum sa att det är ungefär 1 på 10 000 som får biverkningar så man får väl lita på honom då och hoppas på att man inte är den stackaren!
 
Guds gåva till människan? Yes!
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Magnus

Publicerad 2012-08-15 17:57:09

Ja, fiskenät är bra att ha. Hur hade vi klarat oss utan det?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Välkommen till vår blogg!

Vi är tre tjejer som den 7-25 juni åker tillbaka till vårt saknade Tanzania efter att hösten 2012 volontärarbetat på barnhemmet Zion Care i tre månader. Den här gången ska vi också försöka oss på den stora utmaningen - Kilimanjaro. Hoppas ni vill följa med på vår resa! Kontonummer: 8299-0,933 140 361-9 (Swedbank)

Agnes, Hanna, Linnéa

Kategorier

Arkiv

Sponsorer