91 dagar i Tanzania

3 dagar sedan hemkomst!

Publicerad 2012-12-17 16:13:00 i

Nu är vi tillbaka med båda fötterna i Svea rike igen - och det känns bra, men också lite konstigt så klart.
 
Sista inlägget år bli lite bilder från hemresan, och vi vill samtidigt passa på att tacka alla som läst vår blogg, följ oss på facebook och på olika sätt bidragit till och stöttat allt vi gjort under våra 3 månader i Tanzania. Vi har haft en helt fantastisk tid!

Ett jättegulligt brev och armband vi fick av vår granne Kate innan vi åkte!


Ett brev från Kundayo som vi bodde på och en bild på oss tillsammans med Mazo som äger stället, världens bästa hyresvärd vågar jag lova!

Fina "No hurry in Africa"-tröjor hittade vi på Kilimanajro airport
 
Vi lyfte därifrån tjugo i tio och flög mot Dar es Salaam där det var mellanlandning innan vi flög mot Amsterdam
I smått extas inför att få komma hem till alla våra nära och kära

På europeisk mark, fredag morgon! Schippol airport


Julkänslor!
Första cheeseburgaren på 3 månader!

Flyger in över Sverige!!!
Tårarna gick inte att hålla tillbaka när vi i ankomsthallen mötte våra fina vänner som kommit för att hämta oss
På väg hem från Stockholm genom ett vintrigt Sverige

 

Då och nu!


 

Dag 91 - 91!!!!!!!!!!!!!!!

Publicerad 2012-12-13 15:50:15 i

Igår hade vi hejdå-kväll med grannarna här på Kundayo, och nu ska vi bara äta upp innan vi sätter oss i bilen mot flygplatsen. Skriver "ses imorn" till folk där hemma och det känns helt sjukt. Hör av oss när vi är i Sverige!!!

Bilder från igår, på grannarna och även vår gosiga nattvakt Edward som vaktat runt våra murar varje natt. Och sen en bild på dagens packning, och sist men inte minst: den allra sista "en-fjärdedel-senare-bild"


Dag 90 - Hej då

Publicerad 2012-12-12 19:21:15 i I Tanzania,

Idag var sista dagen med alla på Zion, och det blev ett jobbigt hej då... känns som att vi åker ifrån vår familj. Eftersom vi inte har någon aning om när/om vi kommer få se dem igen blev det en riktigt tuff dag, både för oss och dem. Det vi får tänka på är vilka fantistiska månader vi haft, och som vår underbara vän Oswald sa "It's so sad, I wish you can have more days with us. But it's a good memory", och Gerald "I am so sad to say good bye, but i wish to see you again in future. Please dont forget that you have other friends and family in spirit here in Tanzania". Vi kommer aldrig glömma!

Här är lite bilder från igår då vi tog barnen till en pool i närheten som en avslutnings-utflykt, samt lite bilder från idag. Blev inte så många bra från idag dock, då de flesta ansiktena är rödgråtna...


Snart kommer Zion få en minibuss och åka omkring i, men så länge duger detta bra!
Barnen gav oss varsin avskedspresent i form av kangas, som de kom indansande med och svepte in oss i. Omöjligt att hålla tillbaka tårarna när man ser deras ledsna ansikten. Här ber de för oss; att vår resa hem ska gå bra och tack för den här tiden.

Vår avskedspresent till dem!Dag 89 - bilder från 3årsjubeleumet

Publicerad 2012-12-11 16:15:27 i I Tanzania,

Tack alla ni som hjälpt till och sponsrat med pengar till festen igår! Det blev en superlyckad dag och alla var väldigt glada. Här kommer lite bilder som sammanfattar det hela. Men pga strömmavbrott och åska (... och alltså dåligt batteri i datorn) kommer fler bilder upp på facebook inom de närmsta dagarna...
Pengarna räckte även till gåvor till änkorna. De fick ris, maize, tvål och salt!
Vi fick likadana dresser som alla barn och resten av familjen. Kände oss lite löjliga men alla tyckte vi var fina i våra afrikanska kläder.
7
 

Dag 87 - Kvartersjulfest på Kundayo

Publicerad 2012-12-09 19:32:00 i I Tanzania,

Igår hade vi vår planerade julfest med våra kära grannar. Började med lite grillade hamburgare och fortsatte med öl, konyagi och väldigt mycket kakor. Hade en supertrevlig kväll med massa julmusik, kortspel och diskussioner! 

Idag är vi därav lite trötta men pallrade oss ändå en sväng till barnhemmet för att spackla färdigt på insidan av det nyaste rummet. Det blev gjort och våra fingrar blev ännu mera sönder av den där dumma cementen... I alla fall så blir det en tidig morgon imorgon då vi ska fortsätta förbereda allt inför jubileumet. Nu ska vi bädda ner oss framför en film och försöka inse att det är vår sista söndag i Afrika. 

Bilder från igår!

Dag 85 - En vecka kvar

Publicerad 2012-12-07 16:27:00 i I Tanzania,

Idag hade vi vår sista "vanliga" dag på barnhemmet. Det blev en bra dag med lite arbete, lite lek, lite dans och lite vattkoppor (eller nej, mycket vattkoppor). Mer än hälften av alla ungarna har åkt på det och vi hoppas med allt vi har för att vi slipper det nu innan vi åker hem. 
Vi har nu börjat att fixa i ordning den delen av barnhemmet som de andra volontärerna byggde tak över. Så idag har vi spacklat och vi får se hur mycket vi hinner få klart innan jubileumet på måndag, vore kul att hinna få det så fint som möjligt. På tal om jubileumet så vill vi tacka alla som satt in pengar, det kommer bli en superhärlig dag, och vi kommer självklart lägga upp massa bilder här så ni kan få se vad era pengar gått till.

Här är lite bilder från idag;


Vi är nog lika fascinerade av deras stålulls-hår som de är av vårt lena...
 
 
 

Dag 82 - Christmas is all around?

Publicerad 2012-12-04 17:11:24 i I Tanzania,

Såhär mysig första advent hade vi! Elens frånvaro ledde till en mysig spelkväll i mörkret med våra minst lika mysiga grannar. 


Lägenheten har fått sig lite pynt och jullåtarna går på repeat (tycker julmusen sitter fint där bredvid all solkräm)


Och nu är det bara några ynka dagar kvar till hemresa. Vi har haft en fantisk tid, träffat många härliga människor som kommer bli såå svåra att lämna, och verkligen varit "hemma" här - men nu när dagarna börjar ta slut känner man samtidigt hur mycket, och framförallt många, det finns där hemma som man saknar. Snart får vi träffa er alla igen!


Dag 79 - På Zanzibar airport

Publicerad 2012-12-01 08:21:39 i I Tanzania,

Första december. Imorses när vi vaknade satte vi på julmusik i huset medans vi packade ihop våra grejjer, sanden är ju nääästan lika vit som snö - så lite julkänsla i alla fall! Nu har vi tagit oss till Zanzibar town och sitter och väntar på flyget "hem" till Arusha igen. Tiderna har hunnit ändras flera gånger sedan vi bokade, och nu ska vi även flyga via Dar es salam istället för direkt till Arusha som det var tänkt från början... gäller att vara med i svängarna, men nu sitter vi alla fall här vid incheckningen och förhoppningsvis är vi framme vid vårt älskade Kundayo i eftermiddag någongång.
Som ni märkt har det blivit väldigt dåligt med uppdatering här de senaste dagarna, elen har varit borta varje kväll när vi tänkt blogga, men här på flygplatsen nu hade de jättesnabbt internet - så vi passar på nu att ladda upp en massa bilder från veckan!

Vad har vi annars gjort?
 • Solat
 • Badat
 • Vandrat fram och tillbaka längs med stranden till Paje
 • Ätit god mat (pizza <3)
 • Tagit oss fram och tillbaka till ett sjukhus (Agnes blev kvällens hjälte! Körde som en gud när hon vejjade för kor och cyklister i vänstertrafiken)
 • Fått massa skumma tabletter (som hjälpte!)
 • Missat vår snorklingstur i och med feberfan
 • Spanat in en snygg tysk...
 • ...ätit middag med en annan (tysk alltså)
 • Sett fullmånen lysa upp stranden, sjukt fint
 • Fraktat vatten på huvudet långa vägar som äkta afrikaner
 • Upptäckt att malariatest ser ut ungefär som graviditetstest
 • Överlevt nio nätter med möss, kackerlackor och ödlor! (Den punkt vi är mest nöjda med)
   
 • Säkert massa andra saker som vi inte kommer på just nu... här kommer lite blandade bilder

 

Välkommen till vår blogg!

Vi är tre tjejer som den 7-25 juni åker tillbaka till vårt saknade Tanzania efter att hösten 2012 volontärarbetat på barnhemmet Zion Care i tre månader. Den här gången ska vi också försöka oss på den stora utmaningen - Kilimanjaro. Hoppas ni vill följa med på vår resa! Kontonummer: 8299-0,933 140 361-9 (Swedbank)

Agnes, Hanna, Linnéa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Sponsorer