91 dagar i Tanzania

36 dagar kvar - Tanzania, vart?

Publicerad 2012-08-08 14:27:03 i Inför resan,

För er som inte är några geografifantaster kan det kanske vara intressant med lite inlägg nu innan vi åker om själva Tanzania som land. För att starta från ruta ett så ligger det i östra Afrika, och den stad vi ska bo i, Arusha, är markerat med ett litet kryss på kartan här under;
 

Ganska nära ekvatorn ser ni, kommer bli svettiga dagar där nere!

Tanzania är mer än dubbelt så stort som Sverige och har 43 miljoner invånare, varav 3 miljoner bor i huvudstaden - Dar Es Salaam. Språket man talar är Swahili och vi håller på och trugglar lite glosor redan nu, även om vi nog kommer lära oss bäst när vi är på plats sen. Visste ni förresten att många av karaktärerna i Lejonkungen har fått sina namn från Swahilin, Simba tillexempel betyder Lejon och Rafiki betyder vän.


Arusha som vi bor i är en ganska stor stad, och en av Tanzanias viktigaste. Den ligger precis vid foten av Tanzanias näst högsta berg, Mount Meru. Och klimatet i Arusha är tropiskt, så återigen - det kommer bli en svettig höst för oss iår!
 
Det kommer komma fler inlägg om Tanzania framöver, men nu gör vardagslivet här hemma i Sverige sig påmint - dags att lämna afrikatankarna och lägga i lite tvätt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Välkommen till vår blogg!

Vi är tre tjejer som den 7-25 juni åker tillbaka till vårt saknade Tanzania efter att hösten 2012 volontärarbetat på barnhemmet Zion Care i tre månader. Den här gången ska vi också försöka oss på den stora utmaningen - Kilimanjaro. Hoppas ni vill följa med på vår resa! Kontonummer: 8299-0,933 140 361-9 (Swedbank)

Agnes, Hanna, Linnéa

Kategorier

Arkiv

Sponsorer