91 dagar i Tanzania

Om oss

Publicerad 2012-08-20 11:33:00 i Om oss,

Vi är alltså tre tjejer; Hanna Broberg, Agnes Broholm och Linnéa Dahlen, som i början av sommaren tog studenten från Västerhöjdsgymnasiet i Skövde. Vi hade långt innan det pratat om att eventuellt åka någonstans efter examen, och genom en av våra lärare kom vi kontakt med Linnea Lundgren som har varit med och startat upp Zion Care orphanage and widowcenter i Tanzania. Centret är en plats där 19 föräldralösa barn får chansen att känna tryggheten i ett hem, och de stöttar och hjälper även byns änkor, som har det väldigt svårt ställt i Tanzania. 

 
Det huvudsakliga syftet med vår resa är att ge barnen kärlek; leka med dem, krama dem och visa att de är värdefulla. Dessutom kommer vi på plats få en bättre överblick över barnens boende och vardag, och kunna se saker som kan göras för att förbättra deras liv. Det kan vara allt ifrån reparationer, köpa in nödvändigheter, ta barnen på utflykter, eller starta något större projekt. 

Vi kommer bo i en lägenhet i staden Arusha, och här på bloggen kommer ni förutom att läsa om vår vardag med barnen även ta del av resor och utflykter vi kommer göra!
 
Från vänster; Agnes, Hanna & Linnéa 

Kommentarer

Postat av: Biggan Sandström, Skellefteå

Publicerad 2012-09-17 12:22:09

Hej tjejer..
Vad roligt att läsa om Er o vad fina bilder ni redan lagt ut..Jag kommer att följa Eran resa så mkt jag kan..Jag är gammal kompis med Mia (Linnéas mamma) Ha det bra så hörs vi igen..

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Välkommen till vår blogg!

Vi är tre tjejer som den 7-25 juni åker tillbaka till vårt saknade Tanzania efter att hösten 2012 volontärarbetat på barnhemmet Zion Care i tre månader. Den här gången ska vi också försöka oss på den stora utmaningen - Kilimanjaro. Hoppas ni vill följa med på vår resa! Kontonummer: 8299-0,933 140 361-9 (Swedbank)

Agnes, Hanna, Linnéa

Kategorier

Arkiv

Sponsorer