91 dagar i Tanzania

Dag 59 - (snart) två månader!

Publicerad 2012-11-11 15:15:32 i I Tanzania,


I veckan tog Rebecca med oss till en affär i stan, så vi fick köpa kangas. Alla går klädda i det här nere. Favoritoutfiten är; byxor/kjol, en kangas över det, en t-shirt, en kangas över det, en kangas över huvudet, och har man en unge så har man den i en kangas på ryggen. Vi kanske inte anammar hela stilen, men som strandklänning på Zanzibar kommer det bli perfekt! Väldigt fina tyger så kanske en och annan julklapp till er där hemma med...

Vårt nya koncept - Gossip Girl frukost! Innebär lyxfrukost framför GG innan vi går upp ur sängen och gör oss iordning för dagen.

Regnperioden är som sagt här, och igår var det även åskoväder. Läskigt Agnes?

På tisdag har vi två månader här i Tanzania. När vi firade en månad festade vi till det med en vinflaska, men den här gången gick vi all in med Konyagi-drinkar!

... och öl. Här måste man gå och lämna tillbaka flaskan i affären igen när man druckit upp - tur den ligger precis runt hörnet.

Konyagi som är typiskt här. 6000 shilling för en flaska, vilket motsvarar cirka 30 SEK.

Hemmafest i Tanzania betyder UNO (all hemmatid i Tanzania betyder UNO)

"Bra-att-ha-lådan" (drink, öl, kaka, fickkniv. Allt du behöver)

Linnéas myggnät har fått en ny slags impregnering mot myggen... medför en ny arom.

Kommentarer

Postat av: Lisen

Publicerad 2012-11-11 18:41:22

Haha, ni är för roliga!

Postat av: Mamma Stina

Publicerad 2012-11-11 19:19:13

Klä er i detta när ni kommer hem!! Vore najjs att se reaktionen på Arlanda!!! Söka asyl? Underbara bilder!! Kram på er!!

Postat av: Matilda

Publicerad 2012-11-15 08:46:52

Vilken fest!!! Skulle också vilja testa afrikanskt vin och öl! Hoppas ni har det bra. Är inte alls avundsjuk över att ni åker till Zanibar, för att vi har såå bra väder här. PUSSSSSS

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Välkommen till vår blogg!

Vi är tre tjejer som den 7-25 juni åker tillbaka till vårt saknade Tanzania efter att hösten 2012 volontärarbetat på barnhemmet Zion Care i tre månader. Den här gången ska vi också försöka oss på den stora utmaningen - Kilimanjaro. Hoppas ni vill följa med på vår resa! Kontonummer: 8299-0,933 140 361-9 (Swedbank)

Agnes, Hanna, Linnéa

Kategorier

Arkiv

Sponsorer