91 dagar i Tanzania

Dag 66 - Back in Arusha

Publicerad 2012-11-18 10:12:14 i I Tanzania,

Då var vi tillbaka på Kundayo igen efter 3 dagar i Moshi. Hade tänkt lägga upp alla bilder redan igår, men när vi kom hem var det strömavbrott och elen kom inte tillbaka förren i natt någongång. Alla dessa strömavbrott i Tanzania alltså! Här på Kundayo där vi bor har de en generator, så under korta strömavbrott har vi fortfarande i alla fall belysning, men eftersom det varade så länge igår försvann även lyset till slut! 

Vi hade i alla fall tre väldigt bra dagar i Moshi och både dit- och hemresan gick väldigt bra. Det är trångt, svettigt och tar lång tid att åka buss i Tanzania, men vi kom fram utan större problem så vi var nöjda. På hemresan satt vi längst bak i bussen, och man packade sedan in människa efter människa tills det var fullt på alla rader och inte längre fanns någon gång genom bussen... detta gjorde oss lite smått panikslagnna eftersom vi skulle av innan slutstationen och inte hade en aning om hur vi skulle kunna göra oss hörda när vi skulle av, och hur vi i sådana fall skulle kunna ta oss ut. Som tur var fanns det många snälla tanzanier ombord som var väldigt villiga att se till att tre virriga muzungus (vita) kom av på rätt ställe - tack!

Andra dagen i Moshi gjorde vi en heldagsutflykt med en av Jakobs vänner - Tumsifu. Här är vi uppe vid ingången till Kilimanjaro nationalpark på 1970 meters höjd.


Lite längre ner på Kilimanjaro, nära byn Marangu, fanns kilometerlånga underjordiska grottor som chagga-folket grävde för längesedan för att gömma sig för massaierna. Lite småläskigt att krypa omkring där nere, men väldigt imponerande!
På eftermiddagen vandrade vi till Kilasaya waterfall
Sen fick vi för oss att vi skulle upp högre i vattenfallet...


... och uppför de hala stenarna kom vi. Det var väldigt kul tills vi insåg att det inte var riktigt lika lätt att ta sig ner hehe. Det tog ett tag!


(vattnet ser bajsbrunt ut, men det var faktiskt inte så äckligt som det ser ut. Grymt skönt att svalka sig efter en svettig promenad)


På väg hem till Jakobs från Moshi sista kvällen. Detta var den "bästa" bilden vi fick på Kilimanjaro under vår trip... molningt alla dagar, så ingen bra vy över toppen - vår vanliga otur med vädret. Nu håller vi dock tummarna för Zanzibar!
Sista kvällen i Moshi blev även vår första utgång här i Tanzania. Var nog mest propert klädda på hela stället när vi skakade rumpa i långkjol och långärmad t-shirt, men kul hade vi!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Välkommen till vår blogg!

Vi är tre tjejer som den 7-25 juni åker tillbaka till vårt saknade Tanzania efter att hösten 2012 volontärarbetat på barnhemmet Zion Care i tre månader. Den här gången ska vi också försöka oss på den stora utmaningen - Kilimanjaro. Hoppas ni vill följa med på vår resa! Kontonummer: 8299-0,933 140 361-9 (Swedbank)

Agnes, Hanna, Linnéa

Kategorier

Arkiv

Sponsorer