91 dagar i Tanzania

Dag 31 - En månad i Afrika!

Publicerad 2012-10-14 11:10:35 i I Tanzania,

Igår firade vi en månad i Afrika med:

1. Afrikansk buffé: lägg så mycket som får plats av all slags mat du kan komma på på tallriken. Bry dig inte om ifall det är gott ihop eller inte. Ät upp allt. Vi käkade ris, stekta grönsaker, chips, jordnötssås, vitlöksbröd och nygrillad majskolv med smör och salt köpt precis här runt hörnet (kostar 4 kronor för tre stycken). 

2. En vinflaska som vi hittat i supermarketen! Den hade både kolsyra och båtar, men ska man fira så ska man fira!! Hade ingen korkskruv men vi har ju faktiskt gått teknik... Linnéa skruvade i en skruv och bände sen upp den med en kniv. 

3. Hemgjorda twix. Löjligt gott. Smuldegsbotten + chokladsås + smält choklad. Chokladen räckte bara till hälften av kakorna och vi hann visst äta upp dom innan det blev något kort... Men springer nog ner till supermarketen och köper choklad till resten i eftermiddag - DÅ kan vi ta kort!

Mm-mm-mmm

Kolasåsen skulle koka i en timme. Kul tyckte Agnes
Hann bli ett kort innan kolasåsen och chokladen åkt på i alla fall
Tänkte åka och bada på ett hotell här i närheten igår, men Hanna har åkt på en förkylning så vi tog en planerardag istället. Vilket gav resultat! Efter fyra timmar framför datorn var allt fixat inför vår semester i slutet av November - Zanzibar i två veckor!!! 
 

Kommentarer

Postat av: Christina

Publicerad 2012-10-17 21:26:53

Agnes såg i alla fall glad ut för vinet!! Gott?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Välkommen till vår blogg!

Vi är tre tjejer som den 7-25 juni åker tillbaka till vårt saknade Tanzania efter att hösten 2012 volontärarbetat på barnhemmet Zion Care i tre månader. Den här gången ska vi också försöka oss på den stora utmaningen - Kilimanjaro. Hoppas ni vill följa med på vår resa! Kontonummer: 8299-0,933 140 361-9 (Swedbank)

Agnes, Hanna, Linnéa

Kategorier

Arkiv

Sponsorer