91 dagar i Tanzania

Dag 40 - Svenskt

Publicerad 2012-10-23 16:17:35 i I Tanzania,

Det har varit mycket det senaste, framför allt mycket svenskt! I helgen träffade vi en kille från Skara, Jakob, som jobbar volontärt som engelsklärare i grannstaden här. Det var trevligt, kul att få prata om hur allt är här nere med någon hemifrån. 

I lördags kom även två andra svenskar hit. Två tjejer som i tre veckor ska vara på det barnhemmet vi är på. Vi ska även åka på safari tillsammans med dem, då det blir billigare ju fler man är. Så troligtvis nästa helg kommer vi åka iväg. Ska bli spännande! Tälta bland lejon och elefanter på savannen. Vår granne Chris var på safari nu i helgen, samma "runda" som vi ska åka då, så han skulle visa oss lite bilder ikväll.

Imorrn blir det också ett litet äventyr. Japhet har funderat ett tag på att köpa en gård där de kommer kunna odla saker för att i framtiden inte behöva köpa mat till barnhemmet, utan kunna försörja sig själva. Imorgon ska vi följa med honom och titta på gården. Den ligger ganska långt bort, över 10 mil (och vägarna här är ju som de är), så vi blir borta över natten också. Ska bli kul med en road trip och få se lite mer av landet!


Igår målade vi utsidan på rummet. Fint med aprikosfärgat!

Kommentarer

Postat av: labbpartner - LOL

Publicerad 2012-10-23 20:52:36

det låter som att ni har det jättemysigt, och ta nu många bilder på safarin! hälsa jakob :)
linnea, jag saknar dig.

Svar: Det har vi och det ska jag :) både hälsa jakob och ta bilder. Fika med ann när jag är hemma igen, hälften snart <3
jamboafrika.blogg.se

Postat av: Åke

Publicerad 2012-10-26 22:39:04

Kul att ni ska ut på safari! Afrikas natur är helt otrolig med alla djur som finns där. Jag längtar redan efter ett göra ett tredje safari där nere. Njut av safarit. Det är en mycket stor upplevelse!( Er insats på barnhemmet är långt över förväntan!)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Välkommen till vår blogg!

Vi är tre tjejer som den 7-25 juni åker tillbaka till vårt saknade Tanzania efter att hösten 2012 volontärarbetat på barnhemmet Zion Care i tre månader. Den här gången ska vi också försöka oss på den stora utmaningen - Kilimanjaro. Hoppas ni vill följa med på vår resa! Kontonummer: 8299-0,933 140 361-9 (Swedbank)

Agnes, Hanna, Linnéa

Kategorier

Arkiv

Sponsorer