91 dagar i Tanzania

Dag 43 - Hem ljuva hem

Publicerad 2012-10-26 10:10:00 i I Tanzania,

Då var vi "hemma" igen efter vår Road trip med Rebecca och Japhet, och aldrig att vi har uppskattat vår lägenhet här på Kundayo så mycket som vi gör nu! Eller Arusha över huvud taget - civilisation. Vill man få perspektiv på sitt liv i Sverige åker man till Afrika, och vill man få perspektiv på sitt liv i Afrika åker man ut i bushen...

Vi åkte först 6 mil ut i ingenting (verkligen ingenting), för att där övernatta och fortsätta ännu längre ut i ingenting morgonen efter. Den sista biten var 3 mil, men tog dryga timmen... lägger upp en film ikväll om hur man kör på de vägarna! Så länge kommer lite bilder;


Issaia som bor i den lilla byn med 4 föräldralösa barn. Ett av de är Johanna på bilden. I framtiden vill Japhet ha ett center även här.


Mark på farmen. Ser väldigt torrt ut, vilket det också är, men när regn perioden kommer blir allt grönt!


Ser ni toppen i bakgrunden? Solnedgång på Kilimanjaro!


Arbetande bybor håller på och gräver ut en källare... evighetsjobb!


Rummet vi fick bo på över natten var allt annat än det vi vant oss vid här på Kundayo. 2 sängar som vi skulle dela på blev snabbt till 1, då den ena brakade ihop. 3 pers i en säng är svettigt. Plus detta var det säkert 30 grader i rummet, och vi var tvugna att ha på oss heltäckande kläder då det saknades myggnät... men värmen var inte det enda som skulle göra natten plågsam. Ja, ni ser ju på bilden. Förutom några stora spindlar som vi dödade rätt fort, fanns även fetaste kackerlackan som var mer svårfångad och sprang runt som en galning i rummet. Panik och nära till tårar, men till slut fick vi välja mellan att sitta vakna i panik hela natten - eller försöka döda den. Stolt kan vi säga att vi valde det sistnämnda alternativet, även om det ändå blev en natt med sädår mycket sömn.  


Svettiga tjejer


När man kör bil genom Afrika utan ac, får man antingen välja mellan att åka med rutorna nedvevade - och andas damm, eller ha rutorna uppe och svettas. Pest eller kolera? Vi valde att växla lite vilket resulterade i att vi blev både svettiga och dammiga = geggiga! Kände oss jättebruna igår när vi kom hem till lägenheten!

Tar en liten paus utmed vägen

Japhet och Linnéa!

Kollar hjulen. Ett under hur bra bilen håller ändå. Kör i motorvägshastighet på grusvägar i landsbygdsskick!
 

Kommentarer

Postat av: lisen

Publicerad 2012-10-26 11:26:21

Känner att jag har det ganska mysigt hemma i min säng utan massa kryp och annat mysigt. Du kommer att bli härdad Limpen ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Välkommen till vår blogg!

Vi är tre tjejer som den 7-25 juni åker tillbaka till vårt saknade Tanzania efter att hösten 2012 volontärarbetat på barnhemmet Zion Care i tre månader. Den här gången ska vi också försöka oss på den stora utmaningen - Kilimanjaro. Hoppas ni vill följa med på vår resa! Kontonummer: 8299-0,933 140 361-9 (Swedbank)

Agnes, Hanna, Linnéa

Kategorier

Arkiv

Sponsorer