91 dagar i Tanzania

SPONSRA ETT BARN

Publicerad 2012-10-22 16:30:00 i I Tanzania,

Det absolut bästa sättet för att bekämpa fattigdom i framtiden är att utbilda dagens barn och ungdomar. En bra utbildning ger ger dem möjligheter för framtiden!


Idag går 7 av barnen på barnhemmet i en skola som heter Shephards - och är en av Tanzanias främsta. Ni som läst vår blogg ett tag vet att vi för några veckor sedan var på en graduation cermony där och fick möjlighet att själva se skolan.
Möjligheten att få studera där har dessa barn fått genom sponsring av faddrar, men det finns fler barn på hemmet - och därför behövs det också fler faddrar. Att sponsra ett barns skolgång kostar ungefär 3500 kronor per år. Är ni intresserade så lämna en kommentar eller mejla oss så berättar vi mer.


De barn som inte går på Shephards får enklare undervisning på barnhemmet av en lärare som kommer dit. Detta är dock bara baskunskaper, för att de senare ska kunna börja på en riktig skola.

En bild från avslutningscermonin på Shephards


Idag har vi målat klart även utsidan på det nya rummet. Bilder kommer!

Kommentarer

Postat av: Eva

Publicerad 2012-10-26 08:59:46

Verkar barnen trivas i skolan? Vi var ju med när de gjorde intagningsproven och såg deras lycka när de fick veta att de kunde få börja på Sheperd´s! Såg ni Neema där också - vet ni något om henne?
Det låter annars som ni gör jättemycket nytta på barnhemmet och att ni funnit er väl tillrätta i Afrika!! Ha det bra på safarin! Ha det gott! Hälsningar Eva, Linnea L:s mamma

Svar: Hej Eva! Förlåt för så sent svar. Barnen verkar gilla skolan jättemycket, och vi tycker också den verkar toppen. Vi var med på graduation-ceremonin för några veckor sedan. Neema har vi inte sett än men kan nog prata med Japhet om att träffa henne och hennes familj och hälsa från er.
Tack så jättemycket, och detsamma. Kram och hälsa Åke.
jamboafrika.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Välkommen till vår blogg!

Vi är tre tjejer som den 7-25 juni åker tillbaka till vårt saknade Tanzania efter att hösten 2012 volontärarbetat på barnhemmet Zion Care i tre månader. Den här gången ska vi också försöka oss på den stora utmaningen - Kilimanjaro. Hoppas ni vill följa med på vår resa! Kontonummer: 8299-0,933 140 361-9 (Swedbank)

Agnes, Hanna, Linnéa

Kategorier

Arkiv

Sponsorer