91 dagar i Tanzania

12 dagar kvar - Gårdagens aktiviteter

Publicerad 2012-09-01 13:48:00 i Inför resan,

Igår hade vi en effektiv fredag i form av både skolbesök och brödförsäljning. På morgonen åkte vi till Gustav Dalén-skolan i Stenstorp och informerade om det disco vi kommer att anordna för förskoleklassen och upp till årskurs fem nästa lördag. Barnen verkade bli riktigt sugna på disco, och det var väldigt roligt att höra att även de intresserade sig för vår resa och började reflektera kring samhället i Tanzania.

"Jag tror inte det skulle vara så skönt att bo i Afrika, där har dom inte såna hus som vi har här"

 "Har dom bara en gungbräda att leka med? Här har vi massor"

"Jag har sett på TV om fattiga barn och att man ska ge dem pengar för att vi har så mycket"

Efter det åkte vi direkt till Hjo (med en liten omväg förbi pizzerian), och ställde oss utanför Ica och sålde det bröd vi bakat i veckan. Även där fick vi mycket god respons och vänliga lyckönskningar. Brödet tog slut och vi kunde nöjda och glada åka hem med en liten påökning i vår kassa.
 
Alla pengar vi får in genom sponsring, försäljning och andra event går oavkortat till barnen på barnhemmet. Alla summor gör skillnad, och för barnen i Afrika kan en kostnad som här hemma kan gå till en glass, istället gå till en medicin och därigenom bli en livsavgörande skillnad.

Vill du själv vara med och bidra så går det jättebra att sätta in pengar till vårat bankgiro: ‎461-9011, och återigen; varje krona räknas.
Särskilda grejer som vi också tänkt ta med oss ner är ryggsäckar, underkläder och glasögon. Har ni grejer som ni tror vi kan ha nytta av och som bara ligger och skräpar, tveka inte på att höra av er! Har ni andra frågor så är det även då bara att skicka iväg ett mail:
[email protected]

Här är en bild från försäljningen igår. Linnéa till vänster och Hanna till höger. Vi hade mycket getingar, men som tur var även mycket kunder! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Välkommen till vår blogg!

Vi är tre tjejer som den 7-25 juni åker tillbaka till vårt saknade Tanzania efter att hösten 2012 volontärarbetat på barnhemmet Zion Care i tre månader. Den här gången ska vi också försöka oss på den stora utmaningen - Kilimanjaro. Hoppas ni vill följa med på vår resa! Kontonummer: 8299-0,933 140 361-9 (Swedbank)

Agnes, Hanna, Linnéa

Kategorier

Arkiv

Sponsorer