91 dagar i Tanzania

Dag 10 - Dragonslayer

Publicerad 2012-09-23 15:30:00 i I Tanzania,

Haft otur med elen de senaste dagarna så har blivit dåligt med uppdateringar här, men vi lever!

Kan summera helgen lite kort;

Fredag: Numera även kallat kött-fredag. Åt kött för första gången sen vi kom hit. Himmelriket!
Även varmaste dagen hittills. Svettades på barnhemmet och bar block till bygget. Först skrattade männen när vi sa att vi skulle bära de tunga blocken, men vi sa att det var lugnt. Det var tungt. Ville inte bevisa att deras fördomar om att vi som vita kvinnor inte kan arbeta stämde, så vi bet ihop.

 


Lördag: Graduation på Shepherd Junior School, skulle ta ca två timmar men här i afrika har ingen bråttom. Fem timmar med swahiliska tal och sång senare var det klart. Och vi fick äntligen gå. Det var mycket kul att se hur det går till men fem timmar var lite att ta i. De enda gångerna vi vaknade till var när klass 6 sjöng "I Have A Dream" med abba och när musiken i pausen var Mohombi. Coolt!
Lördag betyder marknad så efter cermonin tog vi daladalan till Tengeru market, denna gången helt själva. Marknaden är väldigt inhemskt och alla pratar swahili, men det gick över förväntan och vi kom hem med allt vi ville ha. 
På kvällen så var det tänkt att ha lördagsmys med film och cola men efter att ha upptäckt att våra tätade fönster fått en glipa och en oinbjuden gäst smitit in blev lördagsmyset istället till en hysterisk jakt. Efter 2 timmar hade vi ingen ork kvar och gick över till grannen. Som imorses kallade sig själv för "The Dragonslayer" (ja.... han fick ut den på 3 min). Tur att vi har honom! Man behöver en man ibland...


 
Ödlejävel... vårt vapen är en galje som vi vecklade ut. Sa nej till städhjälp imorses. Hela lägenheten ser ut som ett bombnedslag. Ska nog plocka ordning lite innan de får kika in där igen...

Söndag: Idag på vår lediga dag tog vi oss in till staden för att kolla läget lite. Fick följe av en massai (med solglasögon!?), blev påhoppade av en hög tant (ganska obehagligt) och tog en fika. Livet i Afrika...


Nu ska vi ladda inför en ny vecka med pannkaks-söndag!


Kommentarer

Postat av: marccus

Publicerad 2012-09-23 15:44:47

haha vad kinkiga ni är för en liten stackars hjälplös ödla som är så söt:) hehe ha det så bra och se till att täta fönstrerna igen så det inte blir samma sak en gång till:)

Svar: fönstret är jävligt tätat nu ska du veta:)
jamboafrika.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Välkommen till vår blogg!

Vi är tre tjejer som den 7-25 juni åker tillbaka till vårt saknade Tanzania efter att hösten 2012 volontärarbetat på barnhemmet Zion Care i tre månader. Den här gången ska vi också försöka oss på den stora utmaningen - Kilimanjaro. Hoppas ni vill följa med på vår resa! Kontonummer: 8299-0,933 140 361-9 (Swedbank)

Agnes, Hanna, Linnéa

Kategorier

Arkiv

Sponsorer