91 dagar i Tanzania

Dag 13 - SOCKER

Publicerad 2012-09-26 17:27:00 i I Tanzania,

Dag 13 här nere, och lill-lördag som innebär att vi unnar oss en öl ikväll. Ska även baka snickerskakor ikväll med jordnötssmöret vi köpte igår, gott!!!

På barnhemmet håller bygget på för fullt, och idag har vi inhandlat mer material så imorgon börjar vi förhoppningsvis gjuta taket! Taket som vi håller på att bygga ska vara över matkällaren, då detta är nödvändigt för att undvika vatten i källaren när regnperioden kommer. All mat förvaras där nere, och det är vädligt viktigt att det är torrt så att maten inte möglar. Den "korta" regnperioden här nere beräknas komma lite tidigare i år och därför var detta brådskande. Egentligen hade vi tänkt vänta några veckor innan vi började med något projekt här nere, för att se vad som var viktigast, men detta kom upp direkt ochbehövde en snabb årgärd så det var ingen tvekan om saken.
På eftermiddagen när vi var inne i Arusha city, för att ta ut pengar till materialet, passade vi även på att besöka en marknad och handla det vi behövde för resten veckan. Då hittade vi sådana här....


... som vi brukar äta på barnhemmet (moa på swahili, nån typ av sockerrot). Konsistens som en hård rabarber typ, men smakar så sött och gott. Mmm!

Agnes skalar "moa:n"

Score - vi hittade dem!

Kameleont på barnhemmet -- Kinjonga på swahili (stavning?)


Hanna, Agnes och Japhet! Så trygg, kallar oss för sina döttrar och vet inte vad vi skulle ha gjort utan honom!


Bygget i full gång!


I centrum av Arusha. Mycket folk och bilar på liten yta, så glada att vi slipper köra!

Monopol? En shilling är 0,004 kronor ungefär... Känns rätt häftigt att hålla i över en miljon!


Lill-lördag!

Kommentarer

Postat av: Chichi

Publicerad 2012-09-26 18:25:21

Hej tjejer!
Är jätte-imponerad av er insats och så kul att det verkar fungera bra. Fortsätt så!
Vill dock ge er ett litet tipps efter att ha sett ödle-jakten =)
En sån liten ödla som ni jagade ska ni INTE jaga ut ur rummet, försök i stället att få in fler. Dom är helt ointresserade av er MEN dom äter insekter! Dvs livs levande mygg-dödare. Så nästa gång ni har en ödla på rummet be den hämta ett par kompisar.
Kram och fortsätt ha det bra
Dubai-Chichi

Postat av: Mamma Stina

Publicerad 2012-09-26 20:07:36

Värdefullt råd av en vis kvinna!!!

Postat av: Eva Blom

Publicerad 2012-09-28 13:29:53

Hej!
Följer er på bloggen! väldigt kul och spännande! Ni gör ett viktigt arbete! Har varit där två gånger och hoppas kunna återvända! Fick ni mitt mail? Hälsa till Japhet och Rebecca, deras döttrar, alla barnen, alla andra runt barnhemmet och gärna om ni träffar Mama Neema och Mama Samueli och deras familjer!! Speciellt Neema!
Hur går det med Francis?
Många hälsningar från Eva, Linnea Lundgrens mamma i Skövde

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Välkommen till vår blogg!

Vi är tre tjejer som den 7-25 juni åker tillbaka till vårt saknade Tanzania efter att hösten 2012 volontärarbetat på barnhemmet Zion Care i tre månader. Den här gången ska vi också försöka oss på den stora utmaningen - Kilimanjaro. Hoppas ni vill följa med på vår resa! Kontonummer: 8299-0,933 140 361-9 (Swedbank)

Agnes, Hanna, Linnéa

Kategorier

Arkiv

Sponsorer