91 dagar i Tanzania

Dag 3 - Välbehövlig göra-inget-dag

Publicerad 2012-09-16 11:16:00 i I Tanzania,

Var ska vi börja? Gårdagen var fullspäckad med upplevelser, och bara en sådan grej som att åka "dalla-dalla" är ett äventyr i sig när man är ovan! En minibuss fullproppad med över 20 pers, och eventuellt några hönor. Att komma av på rätt ställe när man sitter längst in och inte behörskar språket ännu känns som ett misson impossible. Igår fick vi som tur var hjälp av en tjej i våran ålder som är vän med Rebecca och Japhet! Vi begvav oss till ett ställe som heter Tengeru där det var maknad, för att inhandla lite mat till lägenheten. Och när vi kom hem igen kanske två timmar senare (man har ingen riktig tidsuppfattning här, det behövs liksom inte) kände vi oss ruinerade... Vi hade liksom ingen riktig koll på pengarna. 1000 shilling här är ungefär 4,50 SEK. Så man handlar typ med 10 000-sedlar vilket känns lite skumt... men det kommer vi väl in i. När vi hade räknat lite på vad vi la ut på marknaden så avr det inte mer än kanske 80 kronor, och då fick vi stora påsar med lök, tomater, potatis, pasta, ris, gurka, bananer, melon, vindruvor och annat gott! Så nu finns det lite mer att välja på i köket i lägenheten.


Vi har inte duschat på fem dagar nu........ börjar kännas helt okej med flötit hår och inget smink.
Stackars er när vi kommer hem igen!På eftermiddagen var vi på bio inne i Arusha stad, filmen var lite läskig och när vi kom ut var det mörkt också.
När vi går över vägen som delar stället vi bor på i två följer en vakt oss alltid också. Med en träklubba i handen. Allt är väldigt annorlunda mot hemma, och man förstår att saker verkligen kan hända. Men gårkvällens-trip blev en liten varningsklocka för oss, för även om vi självklart ska hitta på mycket saker så måste vi också tänka oss för hela tiden! Nu har vi satt upp lite gemensamma regler, så varje kväll när det blir mörkt ska vi vara i vår lägenhet. Där är det säkert! Det är väldig berg- och dalbana känslomässigt nu, men det är så skönt att vi har varandra och att vi kan prata om allting vi upplever.

Nu är det morgon här och vi har nyss ätit frukost. Idag blir det en ganska slapp dag för att ta in och smälta alla intryck, och även ladda inför morgondagen då vi åker till barnhemmet!
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Pappa Peter

Publicerad 2012-09-16 12:25:34

Låter som ni har haft en händelserik gårdag. Är det eran trädgård man ser på fotot? Nice i så fall.
Kul att ni själva kommer på att ta vara på er. Vårat tjat tar ju inte.
Funkar magarna fortfarande?
Kul att följa er på bloggen!
Ha det bra o ta vara på er.
Kram!

Postat av: Magnus

Publicerad 2012-09-16 14:00:29

Kul att se hur ni bor. Det är som Stugägare Lindeman hade sagt, lätt att komma underfund med stugan. Det ser ju ut som om ni fortfarande lyckats upprätthålla någon slag ordning ändå. Je, si kufanya kitu chochote nisingeli kosa! Magnus

Postat av: Mamma Mia

Publicerad 2012-09-16 15:37:27

Fina bilder ser väldigt exotiskt ut =)
Kul att både jag och syrran är med dig på ett hörn Linnéa ;) (Halsband och klänning)
Kram till er alla tre <3

Postat av: Christer

Publicerad 2012-09-16 17:48:29

Habari gani tjejer? Som ni vet betyder det hur står det till på swahili! :)
Ha det gött!

Svar: Hej Christer!
Sijambo!
Vi har det bra, kul att höra från dig! :)
jamboafrika.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Välkommen till vår blogg!

Vi är tre tjejer som den 7-25 juni åker tillbaka till vårt saknade Tanzania efter att hösten 2012 volontärarbetat på barnhemmet Zion Care i tre månader. Den här gången ska vi också försöka oss på den stora utmaningen - Kilimanjaro. Hoppas ni vill följa med på vår resa! Kontonummer: 8299-0,933 140 361-9 (Swedbank)

Agnes, Hanna, Linnéa

Kategorier

Arkiv

Sponsorer