91 dagar i Tanzania

Dag 4 - Barnhem och bensinstopp

Publicerad 2012-09-17 17:17:57 i I Tanzania,

Idag var första riktiga dagen på barnhemmet! Det kändes bra, barnen är jättegulliga och vi har haft kul hela dagen trots att vi inte förstår mer än jambo av deras swahili! När vi skulle dit imorses trodde vi att vi skulle få skjuts av en som jobbar här där vi bor, men han sa bara "Ha det bra idag!" när vi gick för att möta honom... okej tänkte vi och gick till daladalan. Vi överlevde bussresan på egenhand! Det gick till och med bra! Kände oss som riktiga afrikaner när vi klev av. Hemresan började lika bra, vi fick till och med plats att sitta(!), men sen tog bensinen slut helt plötsligt i en backe och bussen stannade. När man sitter med 25 personer i en minibuss som plötsligt stannar och börjar rulla bakåt - och ingen reagerar, så vet man att man är i afrika! 

Vi vänjer oss mer och mer, och även idag är en bra dag! Nu ska vi laga lite egen mat efter en dag med nya smak- och konsistensupplevelser i form av Tanzanias nationalrätt! Någon slags bönröra.

Lägger upp lite bilder från igår och idag. Vi passar på nu när internetet är snabbt!
När elen går (som den gör emellanåt) får man laga mat på gasspisen! Igår stog Agnes för maten

Vegetarianer i tre månader framöver..?


Hungriga!


Igår försökte vi göra lite chips till filmmyset. De blev jätteäckliga.

Duschstrålen sprutar åt alla håll och är jättesvag, vattnet är iskallt och det tar en kvart att få ur schampoot ur
 håret. Vi satte en handduk över för att få alla strålar till en -  i alla fall skönt att bli ren!


"Världsvan" Agnes på daladalan!Ur fönstret på vägen hem. Mt Meru i bakgrunden!


På väg från lägenheten till restaurangen där internetet finns! 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Malin Andersson

Publicerad 2012-09-17 20:06:28

Hej! Jag har varit på zion care och bott på kundayo! Först och främst får vi väldigt gärna hälsa från Amanda och Malin till alla barnen,Rebecca, Japhet, Francis och alla!! Sen tänkte jag fråga om ni ha testat att trycka på knappen för att få varmvatten? Vi missade det i några veckor när vi bodde där tills vi upptäckte knappen bredvid lampknappen vid köket ;) haha lycka till! :)

/Malin Andersson

Svar: hej! tack för tipset, funkar felfritt;) ska hälsa alla från er! ni kanske har några tips på dagsutflykter? :)
jamboafrika.blogg.se

Postat av: Mamma Mia

Publicerad 2012-09-17 21:02:43

Kul att se hur er vardag ser ut. Ni är påhittiga och man märker att ni gått teknikprogrammet handduk kring duschen för att fixa strålarna ;) Ni verkar klara er bra och nu fick ni ju också tips om varmvattnet =)
Kram till er <3

Postat av: Malin Andersson

Publicerad 2012-09-30 13:53:56

Hej igen!
Nja, har inte så mycket tips ang dagsutflykter! Vi var på barnhemmet alla dagar faktiskt, förutom då vi tog med barnen på safari! Så safari skulle jag rekommendera! Sedan finns det ett badställe på ett hotell mellan Kundayo och barnhemmet, dock va vi aldrig där men det kanske är mysigt! Sen var våra grannar på Kundayo iväg till Moshi för där finns det ett fint badställe (som man får bada i) med klippor och sånt. Men jag vet inte så mycket mer än så! :) Bra jobbat och roligt att ni bloggar så mycket! ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Välkommen till vår blogg!

Vi är tre tjejer som den 7-25 juni åker tillbaka till vårt saknade Tanzania efter att hösten 2012 volontärarbetat på barnhemmet Zion Care i tre månader. Den här gången ska vi också försöka oss på den stora utmaningen - Kilimanjaro. Hoppas ni vill följa med på vår resa! Kontonummer: 8299-0,933 140 361-9 (Swedbank)

Agnes, Hanna, Linnéa

Kategorier

Arkiv

Sponsorer