91 dagar i Tanzania

Framme! Och första dagen avklarad

Publicerad 2012-09-14 18:23:00 i I Tanzania,

Efter en väldigt lång flygresa amsterdam - nairobi utan någon sömn, och en väldigt kort (30 min) flygresa till Kilimanjaro airport, kom vi fram tio imorses helt utslagna. Japhet mötte upp oss på flygplatsen och visade oss sitt hem och barnhemmet, mer om allt på måndag när vi besöker barnhemmet på riktigt! Japhet var väldigt välkomnande och hjälpte oss att hitta det vi behövde i stan och körde oss till Kundayo där vi nu är. Lägenheten är lite mindre än vi trodde, och efter bara några timmar här ser det ut som ett bombnedslag... men vad kan man vänta sig när den ska rymma 3 personer och deras packning för 3 månader! Kommer nog kännas som hemma om någon vecka. 

Det är mycket nytt och nya intryck och det är svårt att ta in allt. Även om vi hade ställt in oss på att det skulle bli annorlunda, så kan man inte föreställa sig hur det verkligen är. Men många som vi träffat hittills är väldigt hjälpsamma och bara vi får ta helgen till att smälta alla nya intryck, vila upp oss och försöka bekanta oss lite med livet här så känns nog allt bättre nästa vecka!

Tänkte ladda upp massa bilder från resan och första dagen här, men internet är lite segt och det är mörkt med massa mygg och ödlor på väggarna så vi gör det imorgon istället när det är ljust igen!

Kommentarer

Postat av: Mamma Mia

Publicerad 2012-09-14 18:31:08

Härligt att ni är framme och att allt gått bra. Ser fram emot att se lite bilder. Jag förstår att det är stökigt med all packning och Linnéa ditt sinne för ordning ändras väl inte för att du kommer till Afrika ;) Sov så gott puss <3

Postat av: Mamma Stina

Publicerad 2012-09-14 19:24:08

Skönt att få rapporter! Bra med "whatsapp" så vi får meddelande i mobilen! Ta igen er nu och ät, SOV och så blir allt bra1 Här har hösten med regn börjat i dag. TA vara på ljuset, men jag vet att det blir plötsligt så svart på kvällen.
Kram till er alla tre!
Christina

Postat av: Lisen

Publicerad 2012-09-14 20:08:05

Kul att höra från er och veta att allt har gått bra. Sov gott :)

Postat av: Rickard

Publicerad 2012-09-16 14:30:20

Hej! Kom in på eran blogg av slumpen och såg att ni är i Tanzania, Afrika. Jag kom hem därifrån för snart 3 månader sedan och var i Afrika i 4 månader och jobbade också på barnhem. Jag är så sjukt avis på er att ni är där nere nu och njuter av allt spännande. Jag vill bara önska er lycka till och hör av er om ni vill ha tips om något. Guds välsignelse!


Här kan ni läsa på vår blogg vi hade i afrika : www.medsoleniafrika.webblogg.se

/Rickard

Svar: Vad roligt! Var i Afrika var du?
Tack så jättemycket! Har du några utflyktsförslag?
Ska absolut läsa igenom eran blogg, ha det bra!
jamboafrika.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Välkommen till vår blogg!

Vi är tre tjejer som den 7-25 juni åker tillbaka till vårt saknade Tanzania efter att hösten 2012 volontärarbetat på barnhemmet Zion Care i tre månader. Den här gången ska vi också försöka oss på den stora utmaningen - Kilimanjaro. Hoppas ni vill följa med på vår resa! Kontonummer: 8299-0,933 140 361-9 (Swedbank)

Agnes, Hanna, Linnéa

Kategorier

Arkiv

Sponsorer