91 dagar i Tanzania

6 dagars vandring senare

Publicerad 2014-06-23 18:37:50 i Allmänt,

För två dygn sedan försökte vi somna i ett tält på Camp Barafu, hyfsat nervösa inför nattens toppbestigning. Nu sitter vi här och kikar igenom alla bilder och fattar inte vad fasen det är vi har gjort!? Så jäkla stolta. Summit natten var, även om vi hade räknat med det, riktigt jävla tuff. Sju timmars vandring i uppförsbacke, i mörker, och med de där höjdmeternas påverkan på hjärna och kropp, fick oss verkligen att bepröva vår vilja. Dessutom hade vi redan fyra tröga vandringsdagar á sju timmar i benen. Vi vet inte riktigt mer vad man kan säga. Skulle vi göra det igen? Aldrig. Var det värt det? Så jävla lätt!!! Nu ska vi slänga oss i soffan, käka godis och slå på en film. Det är vi värda. Vi låter bilderna tala för sig själva!

Machame Gate
 
Första lunchstoppet. I regnskogen påväg till Machame Camp där natt 1 skulle spenderas. Agnes Linnéa och Mathew, vår guide. 
 
Dag 2 gav inte många kilometer, men desto mer lutning. 
 
 
Natt 2s camp, Shira Cave. Kibo närmar sig!
 
Dag 3. Här har vi varit på Lava Tower och vänt för att ta oss nedåt igen och sova. Acklimatisering. 
 
Natt tre, i Barrancu, blev kylig!
 
Barrancu wall!
 
 
Vi klarade väggen!!!
 
Glaciärer på toppen av Kilimanjaro. Himmelskt.
 
Vi saknar ord. 
 
 

Kommentarer

Postat av: Magnus

Publicerad 2014-06-23 22:27:36

Äntligen hittade jag er blogg! Stavade med c och hittade bara en annan blogg. Jag är suuuperimponerad av er tjejer. Snofskibilder! Vilken upplevelse det måste varit. Bra kämpat! Jag vet ju hur det är att leva på hög höjd. Lämnade själv baslägret idag på 271 meter för en toppbestigning till 327 meter.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Välkommen till vår blogg!

Vi är tre tjejer som den 7-25 juni åker tillbaka till vårt saknade Tanzania efter att hösten 2012 volontärarbetat på barnhemmet Zion Care i tre månader. Den här gången ska vi också försöka oss på den stora utmaningen - Kilimanjaro. Hoppas ni vill följa med på vår resa! Kontonummer: 8299-0,933 140 361-9 (Swedbank)

Agnes, Hanna, Linnéa

Kategorier

Arkiv

Sponsorer