91 dagar i Tanzania

Tillbaka i gamla vanor

Publicerad 2014-06-11 16:14:44 i Allmänt,

Nu har vi landat ännu mer och är tillbaka i våra gamla vanor. Väskorna kom som tur var tillslut, så nu är vi kompletta och lättade över att vi slapp köpa ny utrustning till Kilimanjaro-vandringen! 

Idag har varit en händelserik dag som vi började hos våra vänner Elisabeth och Flora, som vi lärde känna senast vi var här. Underbara kvinnor! Väldigt spännande hur man kan umgås och ha så trevligt trots att vi inte alls kan förstå varandras språk. Vi hade med oss några leksaker och köksredskap till dem, och vi tackar er där hemma som varit med och skänkt. De blev mycket glada och vi delade sen på ett par fantor. 

Resten av dagen har vi spenderat på barnhemmet. Det värmer i hjärtat att få se att de känner igen oss. Vi har saknat dem så mycket!!! 
 
Matlagning i vårt numera rymliga kök! Pannlampan är alltid redo då strömmen går lite titt som tätt, och det var en av grejerna vi hade glömt sedan sist - hur bäcksvart det verkligen blir.
 
Linnéa hjälper Jenny med tvätten.
 
Lunchtime! I bakgrunden syns två nya volontärer som är här just nu, de är från USA. 
 
Hanna och Grace.
 

Engelskalektion i ett av de nya klassrummen. Fantastiskt hur barnen har kunnat lära sig språket så fort, och att vi nu faktiskt kan kommunicera med dem med ord och inte bara gester. 

Hemma hos Flora.
 
Passade på att knäppa en bild i daladalan när den var hyfsat tom! Påväg hem från stan efter lite matshopping.
 

Kommentarer

Postat av: Mamma Mia

Publicerad 2014-06-11 16:29:13

Hej tjejer!
Härligt att barnen känner igen er :) Kul att se lite bilder och det ser ut som ni trivs fint :)
Kram <3

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Välkommen till vår blogg!

Vi är tre tjejer som den 7-25 juni åker tillbaka till vårt saknade Tanzania efter att hösten 2012 volontärarbetat på barnhemmet Zion Care i tre månader. Den här gången ska vi också försöka oss på den stora utmaningen - Kilimanjaro. Hoppas ni vill följa med på vår resa! Kontonummer: 8299-0,933 140 361-9 (Swedbank)

Agnes, Hanna, Linnéa

Kategorier

Arkiv

Sponsorer