91 dagar i Tanzania

You may leave Africa, but Africa will never leave you

Publicerad 2014-06-24 18:26:13 i Allmänt,

Sista dagen i Tanzania har mestadels spenderats med alla jobbiga hejdån. På barnhemmet blev vi avvinkade med fina sånger, böner och kramar. Älskade barn. Eftermiddagen har gått åt till att packa. Hyfsat enkelt då i princip allt efter Kili är smutstvätt, bara att slänga ner i påsar! Vi har även med oss kläder och smycken hem som änkorna på Zion Care har gjort själva. Detta ska säljas i en affär i Stockholm, det ska bli jättespännande och se om Zion kan fortsätta att ha en sådan inkomst. 

Idag har vi också överlämnat pengarna som ni varit med och samlat ihop. Det kommer att gå till en utbyggnad av barnhemmet som pojkarna ska flytta in i. Just nu bor pojkar och flickor tillsammans och de vill helst dela på dem nu när de börjar bli äldre. Förberedelserna har redan börjat! Och med Zions otroliga utveklingstempo så kommer tillbyggnaden förmodligen stå klart om redan två månader. 

Nu ska vi käka vår sista chapati-middag och sedan försöka sova en stund innan taxin till flyget går härifrån 03.15 imornbitti. Vi tackar Tanzania för denna gången och hade önskat att tiden gått lite långsammare. 

Over and out


Början till pojkarnas del av barnhemmet

Älskade ungar


Det finns många andra här, förutom allt folk kring Zion, som vi också måste säga adjö till. Vi har fått så mycket nya vänner under våra resor hit! På bilden är lite av folket som vi brukar handla grönsaker och majs utav här ute på hörnet. 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Välkommen till vår blogg!

Vi är tre tjejer som den 7-25 juni åker tillbaka till vårt saknade Tanzania efter att hösten 2012 volontärarbetat på barnhemmet Zion Care i tre månader. Den här gången ska vi också försöka oss på den stora utmaningen - Kilimanjaro. Hoppas ni vill följa med på vår resa! Kontonummer: 8299-0,933 140 361-9 (Swedbank)

Agnes, Hanna, Linnéa

Kategorier

Arkiv

Sponsorer